We zijn gespecialiseerd in Brompton vouwfietsen uit Londen...

Dat betekent dat we uitsluitend handgemaakte britse Bromptons in de winkel hebben staan, maar ook een uitgebreide collectie Brompton tassen en bijzonder veel originele Brompton onderdelen. De Brompton vouwfiets wordt voortdurend doorontwikkeld, maar de onderdelen blijven uitwisselbaar. Dat betekent dat een Brompton die bijvoorbeeld 18 jaar lang gebruikt is om mee naar het werk te reizen, nog steeds gerepareerd en opgeknapt kan worden tot technisch zo goed als nieuw, met de onderdelen van nu. En dat is natuurlijk heel duurzaam en voordelig! De jaarlijkse afschrijving en onderhoudskosten zijn van geen enkele andere vouwfiets zo laag. Er worden op Marktplaats zelfs Bromptons verkocht voor meer dan de toenmalige aanschafprijs! Geen andere vouwfiets zit zo degelijk, doordacht en toch eenvoudig in elkaar, vouwt zo compact, bliift ook bij wild transport nog netjes opgevouwen en doet je zo verbazen als de Brompton!!Een Brompton is het altijd waard om gerepareerd te worden...

Wij onderschrijven de visie van Brompton helemaal en hebben de werkplaats en winkel zo duurzaam mogelijk ingericht, stroom van eigen zonnepanelen, led verlichting, oude inventaris, hergebruik en repareren wat kapot gaat. Sinds de start in 2004 hebben we een aantal aanpassingen voor Bromptons ontwikkeld en bijzondere uitvoeringen gebouwd. In de metaalwerkplaats naast de winkel kunnen we bijna alles maken op het gebied van verbeteringen, modificaties, bijzondere reparaties en speciale onderdelen in staal, rvs en aluminium. Repareren, modificeren en verbeteren staan bij ons voorop. Wat niet wil zeggen dat we niet graag een nieuwe Brompton verkopen, want uiteindelijk begint het allemaal bij aanschaf van een Brompton...We helpen je natuurlijk zo goed mogelijk bij het uitkiezen van een Brompton. Een Brompton passend bij wat je er mee wil gaan doen. Dat kan een Brompton uit de winkel zijn, die je in veel gevallen direct mee kunt nemen. Maar laat je niet per se beperken door wat we hebben staan in de winkel, een Brompton helemaal naar eigen voorkeur samenstellen en door Brompton Bicycle laten bouwen kan ook.Een Brompton wordt namelijk altijd op bestelling gemaakt. Dat betekent dat er geen voorraad is bij Brompton, maar dat er pas een Brompton gebouwd wordt zodra een bestelling met specificaties in Londen binnen komt. Dus in een bepaalde kleurcombinatie, staal of titanium, een sportieve zithouding of juist relaxed rechtop, met spatborden en zonder bagagedrager, met 2, 3, 6 of 12 versnellingen... De Bromptons in de winkel zijn ook allemaal gebouwd volgens de specificaties die we aan Brompton in Londen hebben doorgeven. Kortom je kan een fiets direct uit de winkel meenemen, we hebben een grote voorraad van tussen de 40 en de 50 Bromptons en door een bagagedrager met transportwieltjes toe te voegen of juist weg te halen zijn dat in de praktijk minstens 80 modellen. Maar je kan ook een fiets laten bouwen precies zoals jij dat bedacht hebt. Dat is niet duurder, maar juist standaard!


Wij vinden het een geweldige uitvinding!...

en daar vertellen we graag over. Je bent van harte welkom in de winkel om hulp te krijgen bij je keuze of om even rond te neuzen natuurlijk. Je kunt ons Brompton nieuws volgen op diverse sociale media. We posten het meeste nieuws en foto's direct op Instagram en delen het dan op Facebook en Twitter. We zijn ook actief geweest op Pinterest Verder zijn onze twee Instagram pagina's ook geintegreerd op de Welkom pagina en iets kleiner ook hieronder. De moeite waard , want ze worden bijna dagelijks van oa Brompton nieuws voorzien.


deBromptonWinkel:
Kryptonweg 9K
3812 RZ Amersfoort
033 4610044

Openingstijden winkel

Instagram account Vincent / Eerder metaal & deBromptonWinkelOok leuk is de Instagram account van oud medewerker Henk aka Bromptonracer
Telescopische stuurpen modificatie
Brompton Stabilisatiebrug
Brompton Reparatiebrug


Brompton tassen

De Brompton tassen worden door middel van een simpele klik voor op het balhoofd geklikt. De tas is op deze manier bevestigd aan het frame, niet aan het stuur zoals gebruikelijk en beļnvloed daardoor het sturen niet. De tassen die Brompton levert, vind je in de Brompton Bike Builder onderaan deze pagina. Maar er is meer! We hebben een ruime keuze in praktische tassen voor op de Brompton. Niet alleen van Brompton zelf maar ook van Lumabag (waterdichte rugzak van gewaxt canvas, die behalve op je rug ook voor op het blok kan!), Carradice (klassiek gewaxt en waterdicht Cotton Duck), Radical Design (dubbellaags Cordura, de ruimste, topkwaliteit, waterdicht en Nederlands fabrikaat), en Greenolution (super praktische waterdichte fietstassen die tevens als trolley gebruikt kunnen worden van een Amersfoortse ontwerper!).


Brompton folder 2018 PDF

De Brompton Bike builder

Met de online Brompton Bike Builder hieronder kun je een Bromton helemaal naar je zin samenstellen. Er zijn miljoenen mogelijkheden, dus geen Brompton is gelijk. Maar laat je niet afschrikken door de mogelijkheden, het is in grote lijnen helemaal niet zo moeilijk. Bij twijfel gewoon iets kiezen, dan helpen wij je om daarin een goede keus te maken. Mail de unieke code van je build aan ons door en we kunnen hem dan in de Brompton Bike Builder oproepen en met je meekijken en bestellen als in orde is. De Brompton moet wel in de winkel opgehaald te worden. Brompton staat namelijk geen internethandel toe en wij zijn daar ook geen voorstander, je moet een fiets uitgeprobeerd hebben om zeker te weten dat het goed is.
          ;                              

Copyright by Vincent van Eerd, © 2004 ...
All rights reserved.