Informatie en prijzen

Doordat de focus op andere producten dan zijwielen is komen te liggen neem ik geen nieuwe zijwiel opdrachten meer aan, ik ben in 2018 gestopt met de kinder zijwielen en in 2019 ook met de volwassen zijwielen. Wel kunt u nog steeds terecht voor een kruk of stokhouder.

Kruk(ken) of een stok meenemen op de fiets kan veilig en gemakkelijk met de op maat gemaakte kruk-stokhouder. U kunt de kruk/stokhouder bestellen in de webshop

Heeft u interesse in een tweedehands electrisch ondersteunde fiets inclusief zijwielen, bekijk dan hieronder de actuele voorraad :

Sparta Ion Blackline

-Frame: 53 cm Aluminium
-Motor: Achterwielmotor DirectDrive met krachtsensor Ion systeem
-Accu: Ni-Mh in frame niet uitneembaar 10Ah
-Wielen: 28 inch met Schwalbe banden in 1.40
-Versnellingen: Shimano Nexave 7 speed derailleur
-Remmen: Voor Rollerbrake, achter Trommelrem
-Stuur: Verstelbare stuurpen met ergonomische handvatten
-Vering: Verende voorvork en zadelpen
-Zadel: Selle Royal Gel
-Verlichting: voor en achterlicht werken op de accu.
-Slot: Axa defender inclusief extra sleutel -Zijwielset: Op maat gemaakte, niet verende zijwielset. Afneembaar met bijgeleverde inbussleutel. 16 inch aluminium velgen met Schwalbe big apple banden in 2.00
Prijs: Ä1750Gazelle Balance Innergy

-Frame: Aluminium, lage zitpositie 76 cm van grond tot bovenkant zadel
-Motor: Voorwielmotor
-Accu: in bagagedrager uitneembaar Li-Ion 36V 324WH 9Ah
-Wielen: 24 inch met Schwalbe marathon 2.00
-Versnellingen: Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf
-Remmen: Shimano Rollerbrakes
-Verlichting voor en achter werkt op de accu
-Pedalen: Ergon PC2-L, Ergonomisch en veel grip
-Stuur: Verstelbare stuurpen met ergonomische handvatten
-Zadel: Gazelle extra breed en comfortabel
-Slot: Axa defender inclusief extra sleutel -Zijwielset: Op maat gemaakte, niet verende zijwielset. Afneembaar met bijgeleverde inbussleutel. 16 inch aluminium velgen met Schwalbe big apple banden in 2.00
Prijs: Ä2500Sparta Ion comfort DLX

-Frame: Aluminiu, hoogte: 53 cm
-Motor: Achterwielmotor
-Accu: in frame, niet uitneembaar Ni-Mh 9Ah
-Wielen: 28 inch met Schwalbe Advancer in 1.40
-Remmen: Voor Rollerbrake, achter Trommelrem
-Stuur: Verstelbare stuurpen met ergonomische handvatten en spiegel
-Zadel: Xsenium ergogel plus
-Vering: Verende voorvork
-Verlichting: Voor en achterlicht werken op de accu
-Slot: DPC inclusief extra sleutel -Zijwielset: Op maat gemaakte, niet verende zijwielset. Afneembaar met bijgeleverde inbussleutel. 16 inch aluminium velgen met Schwalbe big apple banden in 2.00
Prijs: Ä1100
Handgebouwde zijwielsteunen met kogelgelagerde wielen op maat vervaardigd bij een fiets naar keuze. Deze manier van werken levert de meest veilige, eenvoudige en strakke constructie op, zonder allerlei ongebruikte gaten en verstelbare delen die benodigd zijn om het een universeel product te maken. Zo onstaat een elegant en licht alternatief voor een driewieler met het voordeel eenvoudig demontabel te zijn.

De kosten voor een basisset zijwielen aan een volwassen fiets (met of zonder ondersteuning) zijn 1190 euro (incl. 6% BTW) inclusief 45 minuten fietsles vooraf en nog eens bij aflevering een halve les, inclusief geschikte fietspomp met drukmeter, inbussleutel(s) en keus uit drie standaardkleuren.
> Meerprijs voor fietsen met een kettingkast is 60 euro (incl 6% BTW).
> Een meerprijs fietsafhankelijk werk geldt voor fietsen waarbij de aanpassing meer werk is dan de Sparta Ion waar de prijs van een basisset op gebaseerd is. Fietsafhankelijk meerwerk variŽert van 30 euro tot maximaal 120 euro.


De steunen zijn eenvoudig en snel te demonteren, wat handig is bij transport op een fietsenrek of in de kofferbak. De bevestigingspunten benodigd voor de montage van de steunen worden aangebracht op de fiets. De steunen worden op maat gemaakt bij de fiets, hiervoor wordt uw fiets in een lasmal geplaatst. Het is dus geen massa product, maar een vast concept volgens een standaard manier van werken met de hand gemaakt.

De wielen staan 78,5 cm uit elkaar, gemeten aan de buitenzijde van de banden. De doorgang / deuropening van de berging moet dus minimaal 80 cm breed zijn. De bevestiging aan de fiets en de afstelling van de wielhoogte zijn onafhankelijk van elkaar, dus demontage van een steun heeft geen invloed op de instelling. De wielen zijn 16 inch spaakwielen met aluminium velgen en naven met gesloten kogellagers.

Zijwielen proberen kan door telefonisch een fietsles af te spreken. U oefent dan ca 45 minuten onder begeleiding op een van de testfietsen. Zo weet u voordat u besluit of een fiets met zijwielen een adequate oplossing voor u is. Het tarief voor een fietsles is 60 euro per uur, maar is gratis wanneer u na afloop besluit zijwielen te bestellen.

Het fietsen met zijwielen is met name voor volwassenen geen vanzelfsprekendheid. Het is een heel andere manier van fietsen, oa. omdat je op een fiets met zijwielen niet schuin kan rijden. Dat speelt een rol bij het nemen van bochten, maar ook bij het rechtdoor fietsen op een weg die iets afloopt in dwarsrichting (afwatering). Tijdens het proefrijden op de testfiets wordt vaak in een half uur tot een uur duidelijk of het gaat wennen. Verder is een fiets met zijwielen geen mountainbike en kan op slechte en smalle (bos)paden problemen geven, doortrappen of extreem hellen ivm schuin lopend pad. Een fiets met zijwielen is op een redelijk wegdek behoorlijk stabiel, maar zoek je de grenzen op van zijn kunnen dan is omgaan met de fiets niet uitgesloten. Bij verstandig gebruik zal dit echter niet makkelijk gebeuren. De mogelijkheden zijn natuurlijk afhankelijk van de vaardigheid van de bereider. Veel oefenen en rustig opbouwen is daarom het advies.

Kruk(ken) of een stok meenemen op de fiets kan veilig en gemakkelijk met de op maat gemaakte kruk-stokhouder. U kunt de kruk/stokhouder bestellen in de webshop Daar vindt u ook veel actuele informatie en foto's (deze pagina wordt niet meer bijgewerkt) . Nog wat informatie op de kruk/stokhouder pagina.

0Prijzen zijn inclusief 6% BTW , gelden vanaf 1 januari 2015 en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Stuur voor een offerte op maat tbv een WMO aanvraag een mail naar: info@eerdermetaal.nl, maar maak bij voorkeur eerst een afspraak voor een fietsles. Niet alleen u en ik willen weten of het wel een geschikte oplossing is, maar ook de gemeente.

Voorbeelden van omgebouwde fietsen ziet u behalve op deze website ook op de Pinterest pagina's: Volwassen fietsen met zijwielen en: Kinderfietsen met stevige zijwielen


Vincent van Eerd, bijgewerkt in februari 2021
          ;                              

Copyright by Vincent van Eerd, © 2004 ...
All rights reserved.