Ervaringen van klanten

Op deze pagina vind je reacties kort en lang van mensen die al met de Eerder Metaal zijwielen rond rijden.

Onderstaand een verhaal wat terug te vinden is op het Meniere-forum. Vooralsnog alleen te lezen wanneer je ingelogd bent, maar nu ook hier te lezen. Mooi verhaal van een enthousiaste dame die haar onafhankelijkheid weer terug heeft na jaren achterop een tandem gereden te hebben met haar man. Jammer genoeg had ze erg pech met de WMO aanvraag. Ze moest maanden lang wachten en kreeg uiteindelijk een afwijzing. Gelukkig is dit een zeldzaamheid en wordt een aanvraag voor vergoeding van zijwielen tot nog toe altijd gehonoreerd (op deze aanvraag na)

Hallo allemaal

In april heb ik geschreven over een fiets met zijwielen
Inmiddels heb ik de fiets sinds eind augustus. Niet dankzij het WMO, maar daar schrijf ik straks over.

De fiets is voor mij het ei van Columbus, heerlijk zo onafhankelijk ergens naar toe te kunnen. Zelfstandig mobiel zijn, noemen ze dat bij het WMO, toch????

De fiets is mee op vakantie geweest. De wieltjes zijn heel makkelijk te monteren en te demonteren. Op een enkele dag na hebben we zowat elke dag gefietst. In het begin was het 3 km en had ik het helemaal gehad. Maar na 2 dagen ging het al stukken beter en had ik de fiets goed in de hand. Want dat moet je wel kunnen. Je moet er leren mee om te gaan en dat gaat heel snel. Hele fietstochten hebben we gemaakt. Over fietspaden, bospaden, wegen, door de stad etc . Wel zijn we tegen wat dingen aangelopen, maar die staan inmiddels ook op de site van Eerder metaal. De website is inmiddels veranderd en uitgebreid. Is een weg of fietspad te schuin dan kun je er niet fietsen. een weg waar veel tractoren rijden is ook niet mogelijk. Die weg is aan 2 kanten schuin en in het midden een punt, de zijkanten zijn te schuin om te fietsen en in het midden raken de wielen de grond niet. Verder over goede wegen en goede fietspaden is het fantastisch fietsen. De wieltjes voel je na enkele keren fietsen niet meer en je leert gaandeweg de weg goed in te schatten. Soms was het balen dat we tijdens een hele mooie tocht over heide, door bos en landschap ineens voor een smal bospaadje stonden en daar dus niet overheen konden. Dan kun je kiezen, verder lopen tot het volgende goede pad of omfietsen. Ik koos voor het omfietsen.

Ik heb een sparta ion, is met electrische ondersteuning. Zelfs bij de Posbank hebben we gefietst. Bergje op en af. Mijn man had het nakijken, wat hij dus helemaal niet verwacht had, want hij dacht dat het heel wat langer zou duren voor ik het rijden met de fiets onder de knie zou hebben.

Het is een aanrader!!

Heel vaak kwamen er mensen op ons af en vroegen waar we de wieltjes vandaag hadden, want vaak zoeken mensen zulke wielen en ze zijn nergens te krijgen.

Ik ben er ontzettend blij mee!! Zelfs de kleinkinderen vinden het super, dat oma weer fietst.

Ik had in samenspraak met de stichting MEE ( op advies van Dhr v Eerd van Eerder metaal) de wieltjes bij het WMO aangevraagd. Het heeft een 1/2 jaar geduurd voor ze eruit waren of ik in aanmerking kwam voor vergoeding. Ik had een persoonsgebonden budget aangevraagd, omdat ik geen driewieler wilde en dan dus zelf de fiets en wielen kon aanschaffen. Want zei de stichting MEE, wielen alleen vergoeden ze niet,wel een fiets, je moet een persoonsgebonden budget voor de aanschaf van " een fiets met aangepaste demontabele zijwielen" aanvragen.

1x hebben ze me voor niets laten komen bij de firma die scootmobielen etc voor de gemeente levert. En jawel, ik zou een scootmobiel aangevraagd hebben!!!! Maar ik kwam voor niets, want de afspraak was niet bekend bij het WMO, hoewel ik de brief met de afspraak bij me had. Geen excuses daarvoor gehad, helemaal niets meer over gehoord!!

Ten einde raad hebben we op een gegeven moment in augustus zelf maar de fiets aangeschaft (Je voelt je zo machteloos....) De zomer was al bijna voorbij en nog steeds geen beslissing bekend. Dhr van Eerd heeft er voor gezord dat de wieltjes nog voor onze vakantie klaar waren. Hele aardige man, die ook heel veel geduld heeft met het proefrijden met de fiets bij zijn werkplaats en alle tijd voor je neemt.

Begin oktober kwam de brief met de beslissing binnen. Afwijzing............want zo stelden ze, ..........ik kan met het openbaar vervoer!!!!! En dat is dus onbegrijpelijk. Ik heb duidelijk aangegeven dat het openbaar vervoer geen optie is voor mij, omdat ik slecht tegen de bus kan. Plus dat ik dan altijd nog een stuk moet lopen. En de bus komt niet bij de huisarts, bibliotheek of een winkel. Om daar te komen ben ik steeds afhankelijk van mijn man en dochter. En er wordt toch ook gesteld dat bewegen zo gezond is! Het lijkt mij dat zitten in de bus geen bewegen is, ja.... of het moet het schudden zijn. WMO staat er voor om mensen weer zelfstandig mobiel te maken. Maar dat geldt niet voor mij. Ik moet met de bus.........................

Dhr v Eerd schreef mij dat hij het onbegrijpelijk vond. Meer klanten hebben het via WMO aangevraagd en wel een vergoeding gekregen. Ik heb geen energie om in bezwaar te gaan. Maar ik blijf het onbegrijpelijk vinden.

Ondertussen ben ik echt ontzettend blij met de fiets met de zijwielen. Weer een stukje zelfstandigheid, super vind ik dat!

Groetjes Ria



Zie voor meer informatie over zijwielen ook de pagina: Informatie over Eerder Metaal zijwielen



          ;                              

Copyright by Vincent van Eerd, 2004 ...
All rights reserved.