Stabiele zijwielen voor een kinderfiets

We schrijven 2004. Via een Fysiotherapeut in Amersfoort word ik in contact gebracht met de ouders van Marijn. Marijn is een meisje met Downsyndroom wat moeite heeft met fietsen. De gammele zijwielen waar ze tot dan toe mee fietste boezemde haar eerder angst dan vertrouwen in. De harde kleine wieltjes maakten een hels kabaal en gaven niet de steun en de zekerheid die Marijn nodig heeft.

Daarom heb ik voor Marijn de stevige demontabele zijwielsteunen met luchtbanden (8 inch / 200mm) ontworpen en gemaakt. Door de luchtbanden vrij zacht op te pompen voorkom je het wippen van het ene wiel naar het andere. Op deze manier blijven vrijwel altijd beide wielen aan de grond. Dit geeft veel comfort en daardoor vertrouwen dat je niet zomaar omvalt tijdens het fietsen.

Door deze zijwielen speciaal voor Marijn's Batavus Koala (met 22 inch wielen) te maken hoefde zij niet over te stappen op een veel minder vlotte aangepaste fiets uit de revalidatiebranche. En bovendien kan zij, wanneer ze voldoende vertrouwen en handigheid gekregen heeft in het fietsen met zijwielen, door rijden op de vertrouwde Koala, maar dan zonder de aangeschroefde zijwielsteunen.

Hieronder een reactie van de ouders van Marijn:
"Wat ons betreft is dit De Uitvinding. Marijn vindt fietsen in eerste instantie nog wel eng, maar als ze er eenmaal op zit, dan is het net de nieuwe koningin der Nederlanden, wuivend naar links en rechts omdat ze inderdaad weet dat ze niet kan omvallen. Ook het feit dat de fiets nu soepeler fietst ervaart ze als prettig. Kortom, niets dan lof van onze zijde."
getekend: Birgit en Hans Peter

Zie voor meer informatie over zijwielen ook de pagina: Informatie over Eerder Metaal zijwielen, en neem ook even een kijkje op de overzichtpagina: Zijwielen , voor een overzicht van de verschillende pagina's over zijwielen. Foto's van de kinderzijwielen zijn te zien op de Pinterest pagina.


          ;                              

Copyright by Vincent van Eerd, 2004 ...
All rights reserved.